«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει τη δική του προγραμματική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας από την πρώτη Κυριακή των εκλογών» υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Παράλληλα έθεσε ψηλά τον πήχη των ποσοστών που καλείται να λάβει το κίνημα στις κάλπες και έκανε λόγο για ένα διαφορετικό προοδευτικό μοντέλο διακυβέρνησης, σημειώνοντας πως «η χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας». Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες της χώρας μπορούν στις επόμενες εκλογές να επιλέξουν θετικά, ένα γνήσια προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Αυτό είναι και το στοίχημά μας. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι προγραμματικά ετοιμοπόλεμο από την πρώτη Κυριακή των εκλογών».

Ακολούθως υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «το τρίπτυχό μας είναι ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία του κόμματος», ζητώντας από τον πρώην υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Ηλία Κικίλια (σύμβουλος της κοινοβουλευτικής ομάδας επί των οικονομικών) να παρουσιάσουν τις προτεραιότητες του υπό συγκρότηση προγράμματος. Βάσει αυτών θα συνεχιστεί ο εσωκομματικός διάλογος.

Να σημειωθεί ότι ζητήθηκε από τους βουλευτές να καταθέσουν σύντομα παρατηρήσεις και προτάσεις στην κατεύθυνση αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου, προώθησης «ενός ρεύματος αλλαγών στο κράτος και ανάδειξης λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «δεν είναι αυτοαναφορικό το διακύβευμα των προσεχών εκλογών» και «θα πρέπει να θωρακίσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απουσιάζουν οι δύο κύριοι αντίπαλοι που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη διεκδίκηση της προεδρίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Στρασβούργο συμμετέχοντας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία η συζήτηση αφορά στις «πρωτοβουλίες της Ευρώπης έξι μήνες μετά την έναρξη του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» και στην «επισιτιστική ασφάλεια στην Ευρώπη, με τις εξαγωγές σιτηρών μέσω ουκρανικών λιμανιών», ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος επιστρέφει σήμερα από το Κόσοβο, όπου μετέβη την Παρασκευή συμμετέχοντας σε κοινοβουλευτική αποστολή.