Με πολιτικά μηνύματα, εκλογικά διλήμματα αλλά και σαφείς θέσεις στα ανοιχτά μέτωπα – ελληνοτουρκικά και ενεργειακή κρίση- ο πρωθυπουργός αναμένεται απευθυνθεί σήμερα στις 11.00 στην κοινοβουλευτική του ομάδα που συνεδριάζει στη βουλή. Γενέθλια ημέρα για τη ΝΔ, καθώς σήμερα γιορτάζει 48 χρόνια από την ίδρυσή της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στραφεί στο εσωτερικό του κόμματός του εκπέμποντας σαφές μήνυμα ενότητας και εξωστρέφειας σε μια περίοδο που η μία κρίση διαδέχεται την άλλη και ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική τροχιά και το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανεβάσει απότομα βαθμούς.

Στο ξεκίνημα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ο πρωθυπουργός θα θέσει τις προτεραιότητες της κυβερνώσας παράταξης, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ενόψει ενός ιδιαίτερα δύσκολου χειμώνα, με τον «ενεργειακό πόλεμο» να εξελίσσεται, την Ευρώπη να καθυστερεί την παρέμβασή της και την κυβέρνηση σε εθνικό επίπεδο να επιχειρεί με τα μέσα που διαθέτει να στηρίξει τους πολίτες και τα νοικοκυριά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μια ακόμη επιθετική ενέργεια υπογράφοντας νέα ενεργειακή συμφωνία με τη Λιβύη που υπονομεύει τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και παραβιάζει ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. «Απέναντι στα εξωφρενικά χαρακτηριστικά των προκλήσεων, η χώρα παραμένει ψύχραιμη και συμπεριφέρεται με αυτοπεποίθηση, καθώς οι θέσεις της εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, έχει τους συμμάχους στο πλευρό της και διαθέτει επαρκέστατη αποτρεπτική ισχύ για να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκληση» αναμένεται να τονίσει μεταξύ άλλων, καθώς βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες από τη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα καλέσει τα γαλάζια στελέχη σε εγρήγορση προκειμένου να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο στις περιφέρειές τους σε όλη την Ελλάδα, ενώ και ο ίδιος θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα για να έρθει σε επαφή με τους πολίτες και να αναδείξει έργα υποδομής που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των Ελλήνων. Η προεκλογική περίοδος άλλωστε επιτάσσει την τόνωση της κομματικής βάσης αλλά και ανοίγματα σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων.

Σβήνει κεράκια η ΝΔ

Τα γραφεία της ΝΔ

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση που θα δώσει και το επίσημο σήμα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα γιορταστούν φέτος τα 48α γενέθλια της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο μεγάλο λαϊκό κόμμα που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας με παρακαταθήκη τη σχέση εμπιστοσύνης 48 ετών με τους πολίτες και σταθερή πυξίδα το συμφέρον της πατρίδας. Στην ομιλία που θα απευθύνει στα γαλάζια στελέχη στις 20:00 θα δώσει το στίγμα της προεκλογικής μάχης, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που μαθαίνει από τα λάθη του και βελτιώνεται, μάχεται τον λαϊκισμό, βάζοντας πάνω από όλα τους πολίτες και την πατρίδα. Παράλληλα, θα υπογραμμίσει ότι η ΝΔ οδήγησε την οικονομία σε ανάκαμψη, ενίσχυσε την άμυνα της χώρας, ενώ στέκεται πάντα στον πυρήνα της Ευρώπης. Το σύνθημα που αναμένεται να ακουστεί είναι: «Ενώνουμε τους Έλληνες σε ένα περήφανο παρόν και χτίζουμε ένα ακόμη πιο αισιόδοξο μέλλον. Για την πατρίδα και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Για όλους».