Με την εξέταση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Χρήστου Ράμμου συνεχίζονται σήμερα από το πρωί οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Ράμμος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής ότι από την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η ανεξάρτητη Αρχή, μετά από καταγγελίες πολιτικών προσώπων ότι παρακολουθούνταν, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ύποπτο εύρημα ούτε για νόμιμες επισυνδέσεις ούτε για το κακόβουλο λογισμικό Predator, διευκρινίζοντας ότι εκκρεμεί μονάχα η ολοκλήρωση του ελέγχου για τις καταγγελίες που έχει κάνει περί παρακολούθησής του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να είπε ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει τον ακριβή χρόνο καταστροφής του φακέλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν για το εάν όντως έχει καταστραφεί ή όχι.

«Δεν μπορώ ειλικρινά να γνωρίζω αν έχει καταστρέφει ο φάκελος Ανδρουλάκη» φέρεται να είπε, με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταγγέλλουν διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρονταν σε διαβεβαιώσεις του Προέδρου της ΑΔΑΕ περί βέβαιης καταστροφής του φακέλου Ανδρουλάκη.
Κατά τον κ. Ράμμο, η ΑΔΑΕ δεν έχει λάβει καμία καταγγελία για εταιρείες που εμπορεύονται λογισμικά παρακολούθησης, όπως Π.Χ. η Intellexa.

Θυμίζουμε ότι οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική αποφάσισαν να εξετάσουν και τους εκπροσώπους της εταιρείας Intellexa δι’ αλληλογραφίας καθώς η Επιτροπή ενημερώθηκε ότι η μόνιμη κατοικία των συγκεκριμένων προσώπων βρίσκεται εκτός Ελλάδος.