Για ψέματα στον ελληνικό λαό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου όσον αφορά στις προσδοκίες που καλλιέργησε στους πολίτες για το Power Pass.

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την ανευθυνότητα και την ψευδολογία. Λέει ότι η κυβέρνηση έταξε 600 ευρώ σε κάθε πολίτη. Τον προκαλούμε να αναφέρει έστω και μια δήλωση του πρωθυπουργού που να λέει ότι κάθε πολίτης θα πάρει 600 ευρώ. Αν δεν το πράξει θα αποδειχθεί για ακόμα μια φορά η πολιτική του απάτη», είπε.

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούσε δόλια να πείσει τους πολίτες ότι θα πάρουν έκαστος 600 ευρώ. Η κυβερνητική εξαγγελία ήταν ξεκάθαρη».

Και συνέχισε: «Προέβλεπε ρητά ότι οι επιστροφές θα ξεκινούσαν από τα 18 και θα έφταναν τα 600 ευρώ. Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας επανέρχεται επαναλαμβάνοντας το ίδιο ψέμα. Προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο. Και δεν είναι η μόνη επιδότηση ρεύματος που δίνεται. Πιστεύοντας ότι θα ξεγελάσει τους πολίτες δεν τους σέβεται. Και η εξαπάτηση των ψηφοφόρων είναι αποτέλεσμα της αλαζονείας του».