Τον ΣΥΡΙΖΑ και την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κλείσιμο του 14ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «στο διάστημα που ακολουθεί ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί».

«Θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, θα είναι η πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Τορπιλίζοντας τη θέση της χώρας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον.

Δυστυχώς και στην πρόσφατη κρίση που απορρέει από την απροκάλυπτει εισβολής της Ρωσία στην Ουκρανία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του. Κοινωνικό σαμποτάζ. Επιστρατεύει αδίστακτα ψέματα. Κατασκευάζοντας μια εικόνα μιας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδος που μόνο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βλέπει, υποσχόμενος ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ανακουφίσει έναν πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται.

Αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη. Οι ανέξοδες υποσχέσεις γεννούν πλαστές προσδοκίες», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται. Δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε. Η χώρα γύρισε σελίδα. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυξάνουμε γενναία τον κατώτατο μισθό, είναι ψίχουλα απαντάνε. Οργανώνουμε δωρεάν εμβολιασμούς. Δεν υπάρχουν τα εμβόλια λένε. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους. Βοηθάτε τους έχοντες και κατέχοντες απαντούν. Φέρνουμε Rafale και φρεγάτες. Ούτε γραβάτες, ούτε φρεγάτες η άλλη πλευρά. Εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα».