Το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου «δείχνει» στον Νίκο Παππά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδηλίνη.

Η ανώτατου εισαγγελική λειτουργός ζητεί την παραπομπή του πρώην υπουργού για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος.

Επιπλέον, με την εισήγηση της προτείνει να παραπεμφθεί, κατηγορούμενος για συνέργεια, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που με τις καταγγελίες του έφερε στην δικαιοσύνη την υπόθεση.

Ο Νίκος Παπάς, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση, βρέθηκε στο «στόχαστρο»  με αφορμή τις καταγγελίες περί εικονικής συναλλαγής με λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία που έκανε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ώστε να εξασφαλίσει μία από τις άδειες και να αποκτήσει ένα «ελεγχόμενο» κανάλι. 

Σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα ο πρώην υπουργός ήταν ο εμπνευστής και ο οργανωτής του σχεδίου για «εικονικό δανεισμό» 3 εκατομμυρίων ευρώ για να δοθεί στην εταιρία του η δυνατότητα να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη θα έχει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.