Στην Οδησσό έφτασε ο Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία έχει μπει στον δεύτερο μήνα του πολέμου. Νωρίτερα, είχε προσγειωθεί νωρίτερα στο Κισινάου της Μολδαβίας και από εκεί πήγε οδικώς στην ουκρανική πόλη.

Μαζί του βρίσκεται ο Ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, διευθυντής Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας στο ΥΠΕΞ και ο Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό, Δημήτρης Δόχτσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη αρχικά στο ελληνικό Γενικό Προξενείο, το οποίο επαναλειτουργεί και στη συνέχεια στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει Ουκρανούς αξιωματούχους και μέλη της ομογένειας.

«Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας», αναφέρει η σχετική ενημέρωση του υπουργείου.