Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Προβληματισμούς για το θέμα της μεταφοράς των νοσοκομείων στον έλεγχο των περιφερειών διατυπώνουν οι νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι απαιτείται πρώτα η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων.

Με αφορμή σχετική συζήτηση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο νέος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής τόνισε ότι το σύστημα θα βουλιάξει αν οι περιφέρειες αναλάβουν αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους πόρους.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης ζήτησε να μην πετάξει η κυβέρνηση το μπαλάκι της διαχείρισης των νοσοκομείων στην περιφέρεια χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και πόρους, ενώ ο Γιάννης Σγουρός κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς τις αλλαγές.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης ανακοίνωσε ότι μετά το Μάρτιο του 2011, το υπουργείο θα παραλάβει τον υγειονομικό χάρτη της χώρας και θα αρχίσει αμέσως διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.