Σχεδόν παμψηφεί δεν ήρθη από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η ασυλία του βουλευτή Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Μανωλάκου για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας (νόθευσης) με χρήση και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατά συρροή. Από το σύνολο των 261 ψηφισάντων, οι 260 τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας και μόνο η βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου τάχθηκε υπέρ.

Η υπόθεση αφορούσε μήνυση κατά του βουλευτή και απόστρατου αξιωματικού (έχει διατελέσει διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων – ΑΣΔΕΝ) από τη δικηγόρο Ζωή Ρούσσου, η οποία ήταν η πρώτη επιλαχούσα στις εθνικές εκλογές του 2019 με τη Νέα Δημοκρατία και ουσιαστικά τον κατηγορούσε ότι άλλαξε τα όρια της ΑΣΔΕΝ θέτοντας νησιά εκτός των ορίων της, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα εκλογιμότητας που κατά τη μηνύτρια αντιμετώπιζε.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο βουλευτής, υπάρχει ήδη τελεσίδικη απορριπτική απόφαση κατά της ένστασης εκλογιμότητάς του από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο έκρινε υπέρ της διατήρησης της βουλευτικής του έδρας.