Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ορκίστηκε βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, καταλαμβάνοντας τη θέση της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου. Ο κ. Σκυλακάκης ήταν ο πρώτος επιλαχών στην λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

H Mαριέττα Γιαννάκου οδηγήθηκε χθες (2/3) στην τελευταία της κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο, υπό τους ήχους της μπάντας της Αεροπορίας. «Ακόμα δεν μπορώ να μιλώ σε ενεστώτα χρόνο. Κάνεις μας δεν μπορεί να συμβιβάσει με τη σκέψη ότι έφυγες. Αποδείχθηκε ύστατη όσο γενναία κι αν ήταν. Είναι το κλείσιμο ενός κύκλου δημόσιας και ιδιωτικής ζωής που δύσκολα ξεχώρισαν», είπε εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις βαθιές τομές που έφερε ως υπουργός παιδείας με τεράστιες αντιδράσεις από εντελώς αντίθετους πολιτικούς χώρους. «Ο πολιτικός κόσμος τη στήριξε τότε λιγότερο από ό,τι της άξιζε. Είναι πράγματι εθνική πρόοδος ότι οι μεταρρυθμίσεις της δικαιώθηκαν», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως σε άλλες θέσεις η Μαριέττα Γιαννάκου άφησε το δικό της αποτύπωμα.

«Ήταν πρότυπο αυτοδημιούργητης πολιτικού και δυναμικής γυναίκας. Έφυγε όρθια με τη σκέψη στο μέλλον της κόρης της. Η Ζωή δεν θα είναι ποτέ μόνη της. Όλοι μένουμε πιο μόνοι χωρίς έναν άνθρωπο που έδωσε πολλά και είχε να δώσει ακόμα πολλά περισσότερα. Θα μας συνοδεύει το χαμόγελο της», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.