Δυο σημαντικά λάθη επιρρίπτει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αφενός το γεγονός ότι πίστευε πως θα βρει μια Ευρώπη αδύναμη και διαλυμένη και αφετέρου ότι υποτίμησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θεωρώντας τον «καραγκιόζη». «Τελικά, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ενωμένη Ευρώπη και ένα ζωντανό ΝΑΤΟ, ενώ ο Ζελένσκι απεδείχθη ότι είναι σκληρό καρύδι. Άρα ο στόχος που είχε, να ρίξει την κυβέρνηση δεν επετεύχθη» τόνισε η πρώην υπουργός μιλώντας σήμερα στον Σκάι.

Όσον αφορά τη στάση της χώρας μας, σημείωσε ότι «μπαίνει μπροστά μαζί με άλλες 14 – 15 χώρες της Ευρώπης για να στηρίξει αυτή τη νέα πραγματικότητα, την οποία επιζητούσαμε», προσθέτοντας πως θα είναι κρίμα εάν η σημερινή συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή για το Ουκρανικό, «δεν εκπέμψει το μήνυμα της εθνικής ενότητας».

Κατά την ίδια, ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι «ένα αργοκίνητο καράβι», όμως, όταν δημιουργεί θεσμούς συνεχίζουν να λειτουργούν και μετά την κρίση. «Δεν είναι μόνο μια οικονομική δύναμη, είναι και μια αξιακή δύναμη» υπογράμμισε.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «στόχος είναι η ειρήνη στην περιοχή, να καταλάβει ο Πούτιν ότι οι λογικές αυτές δεν ανήκουν στον 21ο αιώνα, όχι να εξοντώσουμε τους Ρώσους. Αντίστοιχα, ο στόχος του Πούτιν είναι η αλλαγή της κυβέρνησης Ζελένσκι, όχι να κατακτήσει της περιοχές του νότου».