Με την παρουσία του πρώην Υπουργού Εργασίας, Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα και την «αποχή» κομματικών στελεχών πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία στο ξενοδοχείο ANGELIKA PALLAS

Η Συνδιάσκεψη εντάχθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας της Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί μια σειρά από διοργανώσεις ανάλογων Νομαρχιακών Συνδιασκέψεων σε ολόκληρη τη χώρα σε μια προσπάθεια της παράταξης να επιχειρήσει ένα πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία και να διευρύνει τις δυνάμεις της.

Βέβαια η διεύρυνση δεν επετεύχθη ακριβώς αφού το αξιοσημείωτο της εν λόγω συνδιάσκεψης δεν ήταν η έντονη κριτική για όσα έγιναν προεκλογικά και μετεκλογικά αλλά η απουσία ακροατηρίου. Όπως αναμετέδωσε το epirus.gr το ακροατήριο έφτανε δεν έφτανε τα 30 άτομα, ενώ η απουσία του πρώην Υφυπουργού Αντώνη Μπέζα  χαρακτηρίστηκε ως μια από εκείνες που έκαναν μεγαλύτερη αίσθηση ακόμα κι από τις 30 παρουσίες.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές στις τελευταίες εκλογές Ευτυχία Σκούρα και Νικόλας Κάτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος της παράταξης Ηλίας Βεζδρεβάνης, ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ ΑΕ Βασίλης Διαμάντης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη.