Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για την συνέχιση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά με την πώληση του 51% των μετοχών του.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη τάχθηκε κατά του κυβερνητικού σχεδιασμού κατά την τοποθέτησή της στο δημαρχείο Περάματος το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ίδια γραμμή υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού υιοθέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη.

Παρόντες στη σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο Περάματος ήταν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης και εκπρόσωποι κομμάτων όπως Το Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ κ.α.

«Είμαστε σαφείς στην κατεύθυνση μας. Είμαστε συνεπείς στις προγραμματικές μας εξαγγελίες και στις λαϊκές δεσμεύσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Θέλουμε να αναδείξουμε το λιμάνι ως δημόσιο, αναπτυξιακό και κοινωνικό. Ως ένα λιμάνι το οποίο θα υπηρετεί τον ελληνικό λαό, την ανάπτυξη και την προοπτική. Αυτή τη δέσμευση έχουμε. Αυτή τη δέσμευση εμείς ακολουθούμε και υπηρετούμε και για αυτό είμαστε εδώ. Αυτή την ώρα στο κέντρο των προσπαθειών μας βρίσκεται μια μεγάλη προσπάθεια να αναζωογονήσουμε τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα» τόνισε κατά την ομιλία του ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.