Απέκλεισε το δημοψήφισμα, αλλά αφήνει ένα μικρό ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές ο Νικήτας Κακλαμάνης. Δηλώνει υποστηρικτής του Γιάννη Στουρνάρα και κάνει λόγο για μια «επώδυνη συμφωνία» με τους δανειστές.

«Αποκλείω παντελώς το δημοψήφισμα και (αφήνω) μία ελάχιστη πιθανότητα για εκλογές, αν και εκτιμώ ότι αν η πληροφόρηση πού είδα σήμερα, ότι θα έρθει η συμφωνία, εφόσον κλειστεί με ένα άρθρο όπως επί Ν.Δ. και μπαίνοντας ταυτόχρονα και θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αν υπάρξουν διαρροές, θα είναι ελάχιστες», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης στον Real FM.

Όσον αφορά την κόντρα μεταξύ Μαξίμου και Γιάννη Στουρνάρα ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Δεν ήμουν πολιτικός φίλος του κ. Στουρνάρα, αλλά τώρα συγνώμη: Μας δουλεύουνε; Τα αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδας πήρε ο κ. Στουρνάρας, τα 700 εκατ. ευρώ, αφού είχε συνεννοηθεί με τον Ντράγκι, του οποίου είναι άνθρωπος και με την Λαγκάρντ και σώθηκε η Ελλάδα και τού ζητάμε και τα ρέστα; (Φανταστείτε) τώρα πού έφτασα εγώ, από επικριτής του Στουρνάρα να τον υποστηρίζω!»

Για τη συμφωνία με τους εταίρους και τη στάση της Ν.Δ. ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε:

«Ανεξάρτητα το πώς θα ονομαστεί η συμφωνία, ένα είναι σίγουρο, ότι θα είναι επώδυνη. Για τα μεγάλα θέματα, πρέπει να συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα και να αποφασίζει η κοινοβουλευτική ομάδα. Ανεξάρτητα από εκεί και πέρα ποια θέση θα έχω εγώ διατυπώσει, ακόμα κι αν η απόφαση της πλειοψηφίας είναι αντίθετη, οφείλω εγώ να έρθω συντεταγμένα στη Βουλή και να ψηφίσω την απόφαση της πλειοψηφίας.

Μέχρι στιγμής, ο κ. Τσίπρας τι λέει; «Ελάτε να πολεμήσουμε όλοι μαζί, να σκοτωθείτε για να δοξαστώ». Εάν αυτή είναι η θέση του μέχρι τέλους που θα’ ρθει στη Βουλή, εγώ θα είμαι απέναντι, δεν θα ψηφίσω. Εάν όμως ο κ. Τσίπρας, ξοδεύοντας μέρος του δικού του πολιτικού κεφαλαίου, βγει ειλικρινά και πει ότι «δυστυχώς, πρέπει να κάνω συμβιβασμό επώδυνο» και σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω με τι άλλο, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της πατρίδος, εκεί ενδεχομένως να αλλάξω κι εγώ θέση. Ενδεχομένως, γιατί θέλω να δω τις λεπτομέρειες.»