Σε στοχευμένες καμπάνιες υπέρ της αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων του τόπου θα επιδοθεί το Κίνημα Αλλαγής τον προσεχή καιρό, υπό τις εντολές του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος επικεφαλής έχει ζητήσει να διεξαχθούν ενημερωτικές εκστρατείες ανά την Ελλάδα, ώστε να καταδειχθεί ότι το κόμμα εισχωρεί και πάλι στην κοινωνία και ασχολείται επισταμένως με τα μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο.

Η πρώτη ενημερωτική καμπάνια θα αφορά τον εμβολιασμό, προτρέποντας όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι και σήμερα να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις, να πραγματοποιήσουν και την τρίτη. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, της είπε αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα πως πρέπει «να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση, διότι τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

Τώρα ήμουν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μας έδωσαν στοιχεία των ανθρώπων που είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι ανεμβολίαστοι. Αλλά και τα στοιχεία του ECDC αυτό αποκαλύπτουν πανευρωπαϊκά, χώρες που έχουν πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη όπως η Πορτογαλία, που είναι ανάλογου πληθυσμού χώρα, είχε μέσο όρο 15 θανάτους αυτή την εβδομάδα και 147 διασωληνωμένους, με περισσότερα κρούσματα από την Ελλάδα. Εμείς, με λιγότερα κρούσματα, έχουμε 700 διασωληνωμένους και σχεδόν 100 νεκρούς κάθε μέρα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι μας, και τα κόμματα, προσπαθούμε αυτό να το κάνουμε με όρους κοινωνικής αυτοοργάνωσης, με κοινωνικούς όρους προς την Κοινωνία των Πολιτών, να σπάσουμε τον φόβο».

Μάλιστα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είχε απαντήσει πως «είναι φοβερό, το λέω και εγώ με κάθε αφορμή. Ένα δώρο της επιστήμης, που μας δίνει την ελευθερία μας και με τέτοια συντριπτικά στοιχεία, όπως λέτε, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα δεδομένα, να υπάρχει αυτός ο δισταγμός και αυτά τα δύσκολα αποτελέσματα. Μακάρι να βοηθήσετε και σ’ αυτό, θα είναι πολύ καλό για το σύνολο».