«Η χθεσινή εισβολή στη Βουλή αποτελεί σύμπτωμα μιας επιδεινούμενης κατάστασης που δείχνει τη διάλυση ενός συστήματος έννομης τάξης που είχα την αίσθηση που είχε αποκατασταθεί», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ότι «βλέπουμε μια υπερβάλλουσα ρητορεία υπέρ του δικαιώματος της δικαιώματος της διαμαρτυρίας που συνεχώς διευρύνεται».

«Γίνονται βανδαλισμοί στο κέντρο της Αθήνας και η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν συμβαίνει», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός και εξέφρασε την ελπίδα «να μη γυρίσουμε πάλι στις εποχές των εμπρησμών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, όπως τον Φεβρουάριο του 2012».

«Είναι εντελώς διαφορετικό το απολύτως σεβαστό δικαίωμα στη διαμαρτυρία από την εισβολή διαμαρτυρόμενων στη Βουλή», συμπλήρωσε.

Για τα οικονομικά ζητήματα ο πρώην υπουργός σχολίασε πως «εάν η κυβέρνηση δεν σοβαρευτεί και δεν τελειώσει την διαπραγμάτευση δεν υπάρχει καλή μέρα μπροστά μας ενώ σημείωσε πως η αγορά έχει στεγνώσει και κάτι πρέπει να γίνει».

Δήλωσε δε ότι «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κρατήσει τη χώρα μέσα στο ευρώ και ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει στις εξεταστικές επιτροπές με τον τρόπο που αυτές διεξάγονται».