Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες όπως τόνισε θα ψηφιστούν αυτή την εβδομάδα μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη (9/11) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η Δικαιοσύνη θα είναι απολύτως ψηφιακή έως το 2024.

«Για να λειτουργήσει σωστά η Δικαιοσύνη, οι λειτουργοί θα πρέπει να λειτουργούν με ηρεμία και απερίσπαστοι στο έργο τους» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Παράλληλα, ο Κώστας Τσιάρας εστίασε στην ανάγκη να επαναρυθμιστεί η Δικαιοσύνη μέσα από ένα εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα και πρόσθεσε πως δεν είναι ο χώρος που θα έπρεπε να μπαίνει στη διελκυστίνδα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σφυρί σε δικαστήριο

«Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν ψηφιστεί οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα» είπε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός.

Μιλώντας για τις υποδομές σημείωσε ότι εκκρεμεί μόνο ένας μεγάλος διαγωνισμός έτσι ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι στο τέλος του 2024 η Ελλάδα θα έχει μία απολύτως ψηφιακή Δικαιοσύνη με δεδομένα που θα την εντάσσουν στις πολύ υψηλές βαθμίδες μεταξύ των χωρών που έχουν κάνει ήδη τα βήματά τους στην ψηφιακή εποχή.

Τσιάρας: Ξεκάθαρα για εμάς ότι η ποινή για ειδεχθή εγκλήματα είναι ισόβια

Τσιάρας

«Πρέπει με ξεκάθαρο τρόπο να πούμε όλοι στην ελληνική κοινωνία ποια είναι η θέση των κομμάτων. Η δική μας άποψη είναι ότι τα ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ανθρωποκτονίες και τα αδικήματα σε βάρος ανηλίκων δεν μπαίνουν στο ζύγι. Γι’ αυτό για εμάς η ποινή είναι μία και είναι ισόβια», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας τη Δεύτερα (8/11) κλείνοντας τη μαραθώνια επεξεργασία του νομοσχεδίου σχετικά με τις «τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Ο κ. Τσιάρας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός σε ότι αφορά αδικήματα κατά ανηλίκων, απορρίπτοντας προβληματισμούς που εκφράστηκαν για την αυστηριοποίηση των ποινών με το νέο Ποινικό Κώδικα.

«Γι’ αυτόν που βιάζει ένα ανήλικο παιδί δεν γίνεται να λέμε ότι δεν έχουμε διαζευκτική ποινή ή ότι θα κρίνεται ad hoc η περίπτωση. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις, με οριζόντιο, αδιαπραγμάτευτο τρόπο και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη λέμε τη γνώμη μας για τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα», είπε ο υπουργός.