Τη θλίψη τους για την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά που τους συγκλόνισε εκφράζουν ξένοι αξιωματούχοι κάνοντας λόγο για μια γυναίκα που έδωσε τη δική της μάχη.

Σε μηνύματα που δημοσίευσαν στα social media μιλούν για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κάνοντας λόγο για μια «μαχητική αγωνίστρια της αλληλεγγύης».

Τα συλλυπητήρια μηνύματα ξένων αξιωματούχων

Νίκος Αναστασιάδης

«Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Ας είναι αιωνία η μνήμη της», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Αναστασιάδης και εστιάζει στη φιλία που τους συνέδεε.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά» γράφει.

Μαργαρίτης Σχοινάς

Υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στο μήνυμά του.

«Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ», σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Ντέιβιντ Σασόλι

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και επισημαίνει ότι πριν από λίγους μόλις μήνες συναντήθηκαν για θέματα που αφορούν την πανδημία.

«Μια μαχητική αγωνίστρια της αλληλεγγύης, η απουσία της θα γίνει αισθητή και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας», αναφέρει.

Πιερ Μοσκοβισί

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αρχηγού του Ελληνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Μου άρεσε αυτή η ενεργητική και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους πολιτικούς της φίλους» προσθέτει.

Ιράτσκε Γκαρσία Πέρεζ

«Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς», αναφέρει για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά η πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσκε Γκαρσία Πέρεζ.

Στο μήνυμά της στο Τwitter γράφει χαρακτηριστικά: «Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους φίλους μας στην πολιτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».