Τις κινητοποιήσεις στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης σε όλον τον κόσμο, χαιρέτισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός παρομοίωσε τις συγκεντρώσεις στήριξης με αυτές που γινόντουσαν κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα.

«Είχαμε πει ότι η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας σηματοδοτεί μια τομή με το παρελθόν. Είχαμε πει ότι ανοίγει ένα νέο αληθινό μονόδρομο στο αύριο και το αποδεικνύουμε», επισήμανε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας για τις «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση, ο κ. Τίπρας είπε ότι «δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης».

«Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά και στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε για να αναφερθεί κατόπιν στις αξίες του Διαφωτισμού.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τον αγώνα για λύση απέναντι στη λιτότητα που διεξάγει η κυβέρνηση, βλέπουν οι και υπόλοιποι λαοί σαν λύση και για τους ίδιους.

«Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Τους απαντάμε “δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε”, εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της πατρίδας μας», τόνισε.

«Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο, η δική μας κυβέρνηση δεν δικαιούται να αποδεχθεί και δεν θα αποδεχτεί παραχωρήσεις στις ιδρυτικές αξίες και αρχές της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι σκοπεύει να «πρωτοτυπήσει» και να μην ακολουθήσει την παράδοση που είχε δημιουργηθεί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έπραξαν.