Λίγο πριν ανακοινώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε γιατί δεν πρότεινε έναν αριστερό πρόεδρο, κάτι που είχε ζητηθεί από διάφορα μέλη του κόμματος.

«Στις 25 του Γενάρη η Ελλάδα πέρασε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, ζούμε τη γέννηση μιας νέας εποχής. Η ευρύτερη συναίνεση στην εκλογή ΠτΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία και τις επιτακτικές της ανάγκες», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι όλες αυτές τις μέρες άκουσε πολλά για την εκλογή αριστερού Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτή η πρόταση είναι εύλογη», τόνισε ο κ. Τσίπρας, καθώς όπως εξήγησε λόγω των εκλογών που προηγήθηκαν δίνεται η δυνατότητα να ψηφιστεί ένας αριστερός πρόεδρος, εννοώντας δηλαδή την εκλογή με απλή πλειοψηφία στη Βουλή.

«Όμως η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην Ιστορία, η δύναμή της ήταν πάντα ότι δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της», όπως τόνισε.

«Χρειαζόμαστε ένα ΠτΔ με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, με υψηλό αίσθημα να χαίρει εκτίμησης τόσο στην κοινωνία όσο και στη βουλή», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο.