Για αναβάθμιση του γεωπολιτικού αποτυπώματος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κάνει λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης με ανάρτησή του στο Instagram μετά την επίτευξη της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, η οποία συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απόκτηση τριών φρεγατών τύπου [email protected] και τη δυνατότητα απόκτησης και μιας τέταρτης που θα αναβαθμίσουν πλήρως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας.

Όπως αναφέρει ο κ. Δημητριάδης παραθέτοντας και φωτογραφία των πλοίων με την ελληνική σημαία: «Αναβαθμίζουμε το γεωπολιτικό αποτύπωμά μας στην περιοχή: Υπογράφουμε με τη Γαλλία Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια που, μεταξύ άλλων, προβλέπει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση που μια από τις δύο χώρες δεχθεί επίθεση στην επικράτειά της. Θωρακίζουμε την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.