«Ο κ. Τσίπρας, όσο ήταν πρωθυπουργός, τσάκισε συνειδητά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με υπερφορολόγηση και ασφυκτικές ασφαλιστικές εισφορές. Δεν έδωσε κανένα κίνητρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω συνεργασιών και συγχωνεύσεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους της ΓΕΣΕΒΕΕ και της ΚΕΕΕ.

«Ακόμη και η Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν έδινε δάνεια, γιατί το απαγόρευε το καταστατικό της. Αυτά δεν μπορεί να τα ξεχάσει κανείς και σίγουρα όχι οι άνθρωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», συνέχισε, ενώ πρόσθεσε πως τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε τους φόρους και τις εισφορές, τόσο των εργαζομένων, όσο και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών: «Για αυτό και σήμερα μπορούν να πληρώνουν εισφορές από 220 ευρώ το μήνα».

Ακόμη, η κυβέρνηση, «έδωσε 8,3 δισ. ενίσχυση αποκλειστικά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας (τα 5,3 δισ. μη επιστρεπτέα και τα 3 δισ. με επιστροφή σε 60 δόσεις και εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο)», ενώ δίνει και «ισχυρά κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και να επωφεληθούν από προγράμματα ύψους 1,5 δισ., με άμεση ενίσχυση σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, ψηφιακού εκσυγχρονισμού, τουριστικών και αγροτικών επενδύσεων και πολλά άλλα.

Σήμερα έχουμε 40.000 επιχειρήσεις περισσότερες από όσες υπήρχαν πριν από την πανδημία, ενώ το ισοζύγιο ιδρύσεων – λουκέτων στην Αθήνα για το 2021 είναι 4.316 νέες επιχειρήσεις έναντι 700 που έκλεισαν.

Η πραγματικότητα αυτή, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησής μας», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

«Χθες έγιναν ξαφνικά ορατοί για τον κ. Τσίπρα οι διανομείς φαγητού, σήμερα σειρά είχαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε κάθε του ‘ανακάλυψη’ θα του θυμίζουμε την πραγματικότητα. Κυρίως όμως ότι στην πολιτική μετρούν τα έργα, όχι οι ανακοινώσεις. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.