Διαφωνία για το ζήτημα της επιστημονικής επάρκειας των μελών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και τους εμβολιασμούς φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού και του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Ξανθός παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ανέφερε ότι στο θέμα των εμβολιασμών, «υπήρχε όντως μια διαφορετική τοποθέτηση του κ. Πολάκη, με επιχειρήματα που κατά την άποψή μου δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση. Το θέμα του εμβολιασμού δεν αμφισβητείται πουθενά στον κόσμο. Δεν αμφισβητείται η αξία και η ασφάλεια των εμβολίων και η κριτική των αντιεμβολιαστών δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε και νομίζω πως και τυπικά κλείνει αυτή η ιστορία. Το «όχι» στην υποχρεωτικότητα του μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ , κάθε άλλο παρά κλείνει του μάτι στους αντιεμβολιαστές. Είναι ηθικό χρέος των υγειονομικών και όρος συμβατός με την επαγγελματική τους δεοντολογία να είναι εμβολιασμένοι. Δεν υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κανενός υγειονομικού να παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς ανεμβολίαστος».

Χθες το βράδυ ο κ. Πολάκης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook έγραψε ένα ολιγόλογο κείμενο, το οποίο κατά πολλούς απευθυνόταν στον κ. Ξανθό, χωρίς όμως να τον κατονομάζει. Έγραψε χαρακτηριστικά ο Κρητικός βουλευτής:

«Η επιστήμη

Της επιστήμης

Την επιστήμη

Ω επιστήμη….

Δηλαδή να πιστεύουμε…Τον Τσιοδρα ,το Μαγιορκίνη,το Βασιλακόπουλο και την Παγώνη!!!!

…..Θου κύριε φυλακή τω στόματι μου……

Έτσι, κάτι σκέφτηκα… γιατί είδα μια συνέντευξη, που δόθηκε στον επαρχιακό τύπο και την αναπαράγουν σήμερα…..».