Το ενδεχόμενο ενός Grexit απέκλεισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας την Πέμπτη «Στο Κόκκινο».

«Το ΠΑΣΟΚ φορτώθηκε την ευθύνη όλης αυτής της πενταετίας για να κρατηθεί η χώρα ζωντανή. Ο μεγάλος χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Σαμαράς που ηγείτο του αντιμνημονιακού μετώπου τότε. Τώρα τα λούζεται το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ που υπονόμευσε την εθνική προσπάθεια και συγκρότησε το πιο ανίκανο σχήμα της μεταπολίτευσης, εμφανίζεται τώρα ως υπεύθυνη δύναμη και υπόσχεται από το γήπεδο του λαϊκισμού, και ασκεί τον λεγόμενο σκληρό εκβιασμό περί Grexit, ενώ ξέρουμε ότι Grexit δεν υπάρχει», τόνισε ο Γ. Φλωρίδης.

Κατηγόρησε την ΝΔ πως «δεν έκανε σωστή διαπραγμάτευση για το χρέος ως κυβέρνηση, αδύναμη, περισσότερο ήταν επαιτεία» και πρόσθεσε ότι «η όποια επιδείνωση ή όχι της χώρας έχει να κάνει με την μεταρρυθμιστική ευθύνη που θα αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη, ο κ. Φλωρίδης εκτίμησε πως «η εκλογική μάχη χαρακτηρίζεται από μία τυφλή πόλωση και την αναζήτηση μια τρίτης φωνής από την άλλη πλευρά». «Δύο στρατηγικές συγκρούονται: αυτή του φόβου, του εκφοβισμού και του δεξιού λαϊκισμού από τη ΝΔ, κι από την άλλη στα όρια της ανεύθυνης προβολής μια ρήξης με την Ευρώπη. Την τρίτη φωνή διεκδικούμε εμείς, χρειάζεται μία δύναμη που να βάλει με ψυχραιμία τα ζητήματα της χώρας την επόμενη ημέρα», συμπλήρωσε.