«Σήμερα σας ανακοινώνω ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, γιατί υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις αλλά θεωρούμε ότι η διαφορά δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερη, έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερθείς στην εφαρμογή του νόμου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι σε κάποιες κατηγορίες θα πρέπει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός, υπό την έννοια ότι δεν θα μπορείς να βρίσκεσαι στις Μονάδες Υγείας και να παρέχεις υπηρεσίες ενώ είσαι ανεμβολίαστος. Διότι στη στάθμιση μεταξύ της ατομικής σου επιλογής και της Δημόσιας Υγείας, έχουμε προκρίνει ότι πρέπει να προέχει η Δημόσια Υγεία», εξήγησε, ενώ υπερασπίστηκε την αποτελεσματικότητα του μέτρου, «διότι πριν ξεκινήσει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, μιλούσαμε για ποσοστά που έφταναν διψήφια και πολύ παραπάνω στους ανεμβολίαστους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», όπως ανέφερε.

Μάλιστα, «υπήρχε συγκεκριμένο νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και σήμερα είναι στο 87% οι εμβολιασμένοι».

«Και κάτω από καλύτερες προοπτικές», πρόσθεσε ο υπουργός, «θεωρούσαμε ότι όταν θα εφαρμοζόταν το μέτρο και είχε προετοιμαστεί η Πολιτεία, το Υπουργείο, θα είχαμε αναστολές άνω των 10.000. Η Πολιτεία είχε προετοιμαστεί για αναστολές σε περισσότερους από 10.000 υγειονομικούς», επεσήμανε.

Όμως ο αριθμός όσων βρέθηκαν σε αναστολή είναι ο παραπάνω, υπό την επιφύλαξη του ότι αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν, μερικώς έστω, προς τα πάνω «γιατί τα νοσοκομεία επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή, άτομα τα οποία έχουν ζητήσει αναρρωτικές άδειες», ενώ «υπάρχουν άτομα που βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες ή για κάποιους λόγους τεχνικούς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία» για αυτά, κατά τον κ. Πλεύρη.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο «έχουμε ένα ποσοστό το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο βαθμό να διαχειριστούμε την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», διαχείριση την οποία θα συνδράμει η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που συζητείται στο κοινοβούλιο, όπως είπε.

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε πως στο ΕΚΑΒ, υπάρχουν «γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή εκ των οποίων τα 400 είναι πληρώματος σε ένα σύνολο κόσμου 4.800».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.