Στους λόγους που οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου στη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το κόμμα, Φίλιππος Σαχινίδης, σε σημερινές του δηλώσεις στον Real FM.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να καταγράφει συνεχείς απώλειες δυνάμεων, πολιτικών δυνάμεων, από ανθρώπους, εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια, που το στήριξαν σε αυτή τη διαδρομή και το έκαναν ένα από τα δύο ισχυρότερα κόμματα της χώρας. Απέναντι σε αυτή την εικόνα που κατέγραφε ο καθένας από εμάς, πολλοί, στο δημόσιο λόγο μας, είτε στα αρμόδια όργανα, είχαμε καταθέσει τις ανησυχίες μας και προτάσεις για το πως θα ανακοπεί αυτή η συρρίκνωση αυτού του ιστορικού χώρου. Και αυτές οι προτάσεις ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν θετικά. Αντίθετα, αποκλήθηκαν προτάσεις που ήταν ζητήματα εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν συνειδητοποιούσαν το που ακριβώς βρισκόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης.

Και πρόσθεσε: «Ούτε συνειδητοποιούσαν ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων, και δεν το λέω εγώ διαπιστώνεται τι γίνεται από την ευρωπαϊκή συζήτηση για το ενδεχόμενο του Grexit, απαιτεί κόμματα διατεθειμένα να εργαστούν για την ασφαλή και οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Κόμματα τα οποία μπορούν να δώσουν έκφραση και φωνή σε πολίτες που ένιωθαν άστεγοι. Αυτή την πρωτοβουλία πήραμε και δημιουργήσαμε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Για την ανασύνταξη του χώρου , για να δώσουμε τη δυνατότητα ξανά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας εγκατέλειψαν, που ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να εκφραστούν μέσα από την ιστορική παράταξη, να έχουν ξανά δράση και παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας».