Πολλοί είναι αυτοί που εκτίμησαν πως οι σημερινές πρωινές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποτελούν επί της ουσίας και τον ανασχηματισμό που συζητούνταν εδώ και καιρό στα πολιτικά «πηγαδάκια».

Κάτι τέτοιο όμως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προέβη σε κάποιες απαραίτητες ανακατατάξεις κυρίως για πρακτικούς λόγους και πως ο πραγματικός ανασχηματισμός που θα σηματοδοτήσει τη φυγή προς τα εμπρός, αναμένεται αρχές του φθινοπώρου, ίσως και πριν τις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγει τις πύλες της η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου της κυβέρνησης, οι αλλαγές θα γίνουν όταν σβήσουν όλα τα πύρινα μέτωπα και γίνει με ψυχραιμία ο απολογισμός.

Μάλιστα μόλις χθες ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει απάντηση στον χρόνο που θα γίνει η αναδόμηση, αφού όταν ρωτήθηκε για το πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός, τόνισε με νόημα πως «μου κάνετε μια ερώτηση που γνωρίζετε ότι δεν θα απαντήσω». Άλλωστε ως γνωστόν, ποτέ δεν ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός από νωρίς.

Ωστόσο επί της ουσίας τις σημερινές ανακατατάξεις τις είχε προαναγγείλει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όταν είπε πως «ήδη όπως ξέρετε, έχουμε αναδιατάξει και θα αναδιατάξουμε κι άλλο τις δυνάμεις μας εσωτερικά στο Μέγαρο Μαξίμου. Έχουμε έναν άνθρωπο, τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει όλη την διαχείριση των προγραμμάτων κρατικής αρωγής».

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα τα ζητήματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. των ζημιών που προκάλεσε Θυμίζουμε πως ο ίδιος είχε αναλάβει και τον γενικό συντονισμό της προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός, ενώ ανέλαβε και τα προγράμματα στήριξης για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες φωτιές.