Κίνηση με στόχο να βάλει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα χαρακτηρίζει το πρακτορείο Reuters την ενέργεια της κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή.

Τα πρακτορείο κάνει λόγο για «στοίχημα» της ελληνικής κυβέρνησης και εκτιμά ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έκρινε πως ευκολότερα θα βρει σήμερα τους 180 συμμάχους στην εκλογή του Προέδρου, απ’ ό,τι πιθανώς θα τους έβρισκε τον προσεχή Φεβρουάριο. Ίδια είναι η αίσθηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικρατεί και στις αγορές.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η κίνηση από τους υπουργούς της ευρωζώνης να δοθεί παράταση δύο μηνών στο πακέτο της Ελλάδας κι όχι μία εξάμηνη επέκταση την οποία η Αθήνα αρνιόταν, έδωσε ώθηση, προσφέροντας στη χώρα αρκετό χρόνο, για να ολοκληρώσει την καθυστερημένη επανεξέταση του πακέτου διάσωσής της πριν βγει για τα καλά από το μνημόνιο».

«Υπάρχει μια θετική δυναμική τώρα και είμαστε αισιόδοξοι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πολιτική αβεβαιότητα να επικρατεί», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει στην ανάλυσή του ότι ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει την επιβίωσή του, στην έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, σε δύο μήνες από σήμερα.