Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή – αν χρειαστούν, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά- επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δημόσια δήλωσή του. Με την εκλογή θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια, τόνισε, ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Δήμα ως την καλύτερη επιλογή.

Στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας». Όπως ανέφερε, η απόφαση να επισπευτεί η προεδρική εκλογή ελήφθη προκειμένου να απομακρυνθεί αυτή η αβεβαιότητα. «Εξάλλου η χθεσινή απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα», συμπλήρωσε.

«Με την εκλογή θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για κοινή απόφαση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ χαρακτήρισε τον Σταύρο Δήμα ως την καλύτερη επιλογή και ως έναν «άνθρωπο που τον εκτιμά η ελληνική κοινωνία και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα».

Ο κ. Δήμας «θα είναι υποψήφιος και στις 3 ψηφοφορίες αν χρειαστεί. Εμπνέει σοβαρότητα εμπιστοσύνη και σεβασμό», τόνισε.

«Με την εκλογή η Ελλάδα θα είναι από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της ηρεμίας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ποιος είναι ο Σταύρος Δήμας