Μητσοτάκης: Τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο

«Προφανώς οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι δύσκολες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:11
09/12/2014
Μητσοτάκης: Τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο
2
loading

«Όποιος σας πει ότι τους έχει ή δεν τους έχει σας λέει ψέματα. Καταρχάς τι πάει να πει τους έχουμε; Προφανώς και τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και προφανώς οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι δύσκολες ημέρες, έντονου προβληματισμού για τους βουλευτές εκείνους που τελικά θα κρίνουν τη δυνατότητα ή μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», σημείωσε την Τρίτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με το αν η κυβέρνηση διαθέτει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Θα ενθάρρυνα όλους τους βουλευτές να ξαναδιαβάσουν το σύνταγμα, το οποίο με πολύ κατηγορηματικό τρόπο ορίζει την αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ακριβώς για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση σε ένα πρόσωπο το οποίο θα πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και να εκπροσωπεί τη χώρα επάξια στο εξωτερικό. Πουθενά το σύνταγμα δεν λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ως μοχλός για να πέσει η κυβέρνηση. Αυτό είναι μία ερμηνεία την οποία δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του συντάγματος και οι βουλευτές στο βαθμό που έχουν ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα οφείλουν να θυμούνται τις βασικές διατάξεις του σχετικού άρθρου που διέπει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο υπουργός, μιλώντας στον Real FM.

«Δεν επιμερίζεται πάντα η ευθύνη 50-50»

Στην ερώτηση αν το επόμενο διάστημα θα κυριαρχήσουν για ακόμη μια φορά τα ίδια διλήμματα που μιλούν για Grexit ή μη για σταθερότητα ή μη ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ναι, αλλά ποιος προκάλεσε τα διλήμματα; Ποιος έβαλε τη χώρα σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια να συζητάμε σήμερα για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών; Η κυβέρνηση το έκανε ή ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Και σημείωσε: «Η πλήρης καταστρατήγηση της προεδρικής εκλογής, οι κουβέντες περί αποστατών, περί εξαγορασμένων βουλευτών, το κλίμα τρομοκρατίας το οποίο δημιουργήθηκε, δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη γι’ αυτό το κλίμα; Δηλαδή, όταν εγώ ψήφιζα τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν προέρχεται από το δικό μου πολιτικό χώρο, είχα εξαγοραστεί; Δεν το καταλαβαίνω αυτό δηλαδή. Θα πρέπει να έχουμε και μία αίσθηση επιμερισμού της ευθύνης. Δεν επιμερίζεται πάντα η ευθύνη 50-50. Και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δηλητηριάζεται για άλλη μια φορά ο πολιτικός διάλογος και ότι κάθε ψήφος την οποία δημόσια θα εκφέρει ο βουλευτής στις κρίσιμες ψηφοφορίες θα τελεί υπό το ενδεχόμενο συναλλαγής γι’ αυτό έχει αποκλειστική ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar testament

    ο συριζα δηλητηριαζει τον πολιτικο διαλογο και οχι τα ζαππεια του αντωνακη που αλλα ειπαν αλλα εκανε...

  2. avatar μαριος

    Είναι και η ...αδελφουλα η Ντορα ενδιαφερομενη για την αρχηγια.Ε!!!!Να μην επιμερίσουμε τις ευθύνες;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει