«Η επίσπευση των διαδικασιών αποτελεί μία σημαντική νίκη του λαού» τόνισε στο πρώτο σχόλιό του για την πρόωρη έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για τον τουρισμό, άνοιξε την ομιλία του σημειώνοντας ότι η επίσπευση των διαδικασιών αποτελεί παραδοχή πολιτικού αδιεξόδου για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή προέκυψε εξ ανάγκης και όχι κατ’ επιλογή της κυβέρνησης, ενώ υπενθύμισε ότι την επίσπευση των διαδικασιών ζητά εδώ και καιρό η Κουμουνδούρου.

«Η επίσπευση των διαδικασιών από μία Βουλή πολιτικά απονομιμοποιημένη και αδύναμη να δώσει την ευρεία συναίνεση που θέλει ο Νομοθέτης για την προεδρική εκλογή σηματοδοτεί μία ημέρα σταθμό. Η 29η Δεκεμβρίου αποτελεί την ημέρα που τερματίζεται η καταστροφική δράση των μνημονιακών πολιτικών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρόεδρος θα εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία όταν στην κυβέρνηση θα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική Σαμαρά έχει φτάσει σε πραγματικά αδιέξοδα και ο λαός και οι πολίτες είναι αυτοί που υποχρεώνουν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και φυγή προς τα εμπρός μέσα από μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

«Οι ευχές για το νέο έτος που θα φέρει την αλλαγή και μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν πραγματική ουσία και περιεχόμενο» σημείωσε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα στα πρώτα σχόλια της Κουμουνδούρου στον απόηχο της ανακοίνωσης του ονόματος του Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρουν ότι «δεν τίθεται θέμα ονόματος» και πως «το ζητούμενο είναι η προσφυγή στις κάλπες για να τερματιστεί η ακολουθούμενη πολιτική».

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σημείωσε: «Τον εκτιμώ και εγώ. Όπως έχουμε πει, όμως, δεν είναι θέμα προσώπου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε εμείς. Ο κ. Δήμας είχε και τις πόρτες του ανοιχτές, όταν ήταν υπουργός, σε αντίθεση με την πρακτική άλλων. Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση ας πούμε μια καλή κουβέντα, αλλά τα διλήμματα είναι ιστορικών διαστάσεων».