Παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας, Έλληνες και Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια σε μια διαμαρτυρία κατά της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μπορεί να εκτελεί εντολές της τρόικας, αλλά υπάρχει και το άρθρο 120 του συντάγματος για τις διαδηλώσεις και καλούμε τον λαό να ξεσηκωθεί. Εμείς θα συναθροιζόμαστε παρά τις απαγορεύσεις της Αστυνομίας».

Το σύνθημα ήταν «λευτεριά στο Κομπάνι», με τον Π. Καμμένο να μιλά για τις κινήσεις της Τουρκίας και τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης. «Την ώρα που συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας, η κυβέρνηση επέλεξε να συνεχίσει τις συνομιλίες και να συναντηθεί με τον κ. Νταβούτογλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε ένα κοινό υπουργικό συμβούλιο με την κυπριακή κυβέρνηση. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ίδια η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν δέχεται να συμμετέχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα»

Έτσι, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα: «Ο ελληνικός λαός μαζί με τους Κούρδους αγωνιστές, που τα αδέλφια τους σφαγιάζονται στο Κομπάνι, όλοι μαζί στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας των λαών που βρίσκονται κάτω από τουρκική “κατοχή” ότι θα αντισταθούν στη νέα τάξη πραγμάτων και δε θα υποχωρήσουν σε τέτοιου είδους διεθνείς συμφωνίες».

Η Αστυνομία είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις σήμερα, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δίνει το παρών και να λέει ότι «κόντρα στην απαγόρευση της Αστυνομίας, που τέτοια εντολή είχε να βγει από τον καιρό της Χούντας, τους στέλνουμε το μήνυμα εμείς θα συναθροιζόμαστε».

Μάλιστα, όταν ο Πάνος Καμμένος ανέβηκε στη μηχανή του και έφυγε αστυνομικοί πλησίασαν τους διαμαρτυρόμενους και τους είπαν ότι απαγορεύεται να μετακινηθούν και τους ρώτησαν πότε θα διαλυθούν.




Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος