Στην πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί τυχόν πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για κατ’ ιδίαν συνάντηση εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της άτυπης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ωστόσο ότι σε αυτήν δεν μπορεί να μετάσχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Είμαστε θετικοί σε συνάντηση εφόσον προκληθούμε από τον πρωθυπουργό» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει με τις γνωστές και ανοιχτά διατυπωμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μη βιωσιμότητας του χρέους και ανάγκης τερματισμού της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.

«Θα μιλήσουμε και για τα θέματα της οικονομίας και θα επαναδιατυπώσουμε τις θέσεις που εξέφρασε και προ 20 ημερών ο πρόεδρος του κόμματος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης, καθώς «όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να χαρακτηρίζει βιώσιμο το χρέος, δίνει τροφή στους ευρωπαίους εταίρους, π.χ. όπως προχθές ο Μάριο Ντράγκι και υπονομεύει εκ των προτέρων την όποια διαπραγματευτική δυνατότητα έχει αυτή η κυβέρνηση».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε κάθε σενάριο για σύμπραξη με την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι πάγια θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια. Αν τα σενάρια μέσω διαρροών που διακινούνται σήμερα για σκέψεις του πρωθυπουργού να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα εδράζονται στην προσπάθεια για εξεύρεση συνενόχων δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα. Αν πρόκειται όμως για μια συνάντηση που θα αποτελέσει ένα ενδιάμεσο βήμα για να πάμε σε μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών έτσι όπως το περιγράψαμε μπορεί να είναι και θετικό».

Την ίδια ώρα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, εφόσον υπάρξει τέτοια πρωτοβουλία από τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Δεν υπάρχει τέτοιο θεσμικό σχήμα για να πάμε σε μία τέτοιου είδους τριμερή. Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έδινε τη στρεβλή εντύπωση της συνάντησης των τριών κομμάτων. Εάν δεν μπορούν να τα βρουν και θέλουν να είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση, τότε αυτό αποτελεί πρόβλημα της κυβέρνησης και όχι του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση του κ. Τσίπρα για σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.