Συνέχεια στην κόντρα του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες έδωσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νότης Μαριάς, που δήλωσε ενοχλημένος από την τοποθέτησή του στην επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων χωρίς να είναι μέλος του κόμματος.

Ο κ. Μαριάς σημείωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ότι κατά το παρελθόν έχει θέσει μια σειρά αντιρρήσεων προς τις αποφάσεις του κόμματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά την τροπολογία για τις 100 δόσεις και την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όμως «ξεχείλισε το ποτήρι όταν με έβαλαν στην επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων χωρίς να ‘μαι μέλος του κόμματος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική περί «αχαριστίας» προς το κόμμα με το οποίο αναδείχθηκε βουλευτής και κατόπιν ευρωβουλευτής, υπογράμμισε πως δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για αχαριστία, σχολιάζοντας πως «εγώ ήμουν στη βουλή όταν άλλοι έκαναν μπάνια ή σκι στην Ελβετία» και προσθέτοντας: «Έδωσα πολύ περισσότερα από άλλους, και χωρίς να πάρω τίποτα».

Αναφέρθηκε εξάλλου στην προσχώρηση του Νίκου Νικολόπουλου στους Ανεξάρτητους Έλληνες, υπενθυμίζοντας ότι η προγραμματική συμφωνία ορίζει πως δε θα γίνει καμία σύμπραξη με πολιτικούς που έχουν ψηφίσει μνημόνιο, και επεσήμανε πως ο ίδιος δέχθηκε να συμπράξει με τον Πάνο Καμμένο επειδή ακριβώς επρόκειτο για συνεργασία αντιμνημονιακών.