Στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Portals | Πύλες», η οποία φιλοξενείται στις αναμορφωμένες εγκαταστάσεις του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, έδωσε το «παρών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί του είχε τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Επίσης, παρούσα ήταν και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια, το πρωθυπουργικό ζεύγος και η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου εκτίθενται τα έργα.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που στεγάζεται σε αυτόν τον χώρο πολιτισμού της Βουλής των Ελλήνων και ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 11 Ιουνίου. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής και του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Οργανισμού NEON.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ακόμη οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η υπουργός Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων, Αντιπρόεδροι της Βουλής, το Προεδρείο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανέφερε ότι η Βουλή των Ελλήνων δέχθηκε πριν από πολλούς μήνες πρόταση από τον οργανισμό ΝΕΟΝ, για την αναμόρφωση του ιστορικού κτιρίου του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου και την αξιοποίησή του σε χώρο τέχνης και πολιτισμού. Πλέον, «σήμερα κοινωνικοποιούμε ακόμη περισσότερο ένα συναρπαστικό δημόσιο χώρο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση: