Για «κατάργηση της πρώτης σύμβασης που έγινε με την παραχώρηση χρήσης του προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά με την COSCO» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πανος Καμμένος, έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και τα ελληνικά λιμάνια.

«Είχαμε μια ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, τις τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν σε αυτό που φοβόμαστε. Το πρώτο είναι ότι καταργείται πλέον η πρώτη σύμβαση που έγινε με την παραχώρηση χρήσης του προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά με την COSCO. Χαρίζονται τα ενοίκια 40 χρόνων και μάλιστα με μια διαδικασία που οδηγεί, κατά παράβαση των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην παράδοση των λιμανιών της Ραφήνας, του Λαυρίου, της Ελευσίνας και βεβαίως του Πειραιά» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πραγματοποίηση μυστικών συναντήσεων με ενδιαφερόμενες εταιρίες χωρίς να γίνεται καμιά δημόσια ανακοίνωση» και τόνισε ότι «δεν πρόκειται να δοθεί στους δανειστές και σε καμιά εταιρεία με αδιαφανείς διαδικασίες ο έλεγχος των λιμανιών της χώρας».

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος κάλεσε τον δήμαρχο Πειραιά και δημάρχους της περιοχής να κάνουν πράξη αυτό που είπαν προεκλογικά. «Δηλαδή, να προχωρήσουν ως άμεσα ενδιαφερόμενοι σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα εκδικασθεί η υπόθεση για το λιμάνι του Πειραιά».

Ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος Γ. Γεωργιακόπουλος, είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Καμμένο για τη θέση της Ομοσπονδίας «η οποία είναι απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ διότι αυτό θα σημάνει ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις, όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τις πόλεις του Πειραιά, τους παραλιμένιους δήμους, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, την ακτοπλοΐα, τον τουρισμό και τις μεταφορές».

Τέλος, έκανε λόγο για «μια σειρά νομικές ακροβασίες (ο πιο επιεικής όρος είναι αυτός) που προχωρεί η κυβέρνηση προκειμένου με ταχύτατες διαδικασίες να ξεπουλήσει τα λιμάνια, να δημιουργήσει ένα ευρύτερο ιδιωτικό μονοπώλιο και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη».