Πρόσκληση ενδιαφέροντος, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αποστολή του υπουργείου στην Κίνα, στις αρχές του Δεκεμβρίου, για συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, απεστάλη από το υπουργείο Παιδείας στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ και κoλέγια).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δαπάνες της συμμετοχής (ταξίδι και διαμονή) θα επιβαρύνουν τους ενδιαφερόμενους. Το υπουργείο, διατηρεί το δικαίωμα για τη διαμόρφωση της ομάδας που θα μεταβεί στην Κίνα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ΙΕΚ που χρωστούν στο ΙΚΑ, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε μιλώντας στον ρ/σ 9,84 ότι, μετά τη ρύθμιση για τις οφειλές, το υπουργείο θα προχωρήσει σε μια «δίκαιη και λογική διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που αξίζει να είναι στο χώρο της εκπαίδευσης και σ’ αυτούς που δεν αξίζουν να είναι».

Θα κάνουμε ένα ταξίδι στην Κίνα, 2 με 10 Δεκεμβρίου. Θα ζητήσω να έρθουν μαζί μου ένας από τα Πανεπιστήμια, ένας από τα ΤΕΙ και αρκετοί επιχειρηματίες στον χώρο της μεταλυκειακής μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. ΙΕΚ και κολέγια. Εκεί, άνθρωπος ο οποίος τσακώνεται με το ΙΚΑ ή έχει διενέξεις με τη Δικαιοσύνη δε μπορεί να έρθει. Δε μπορεί εγώ και ο κάθε υπουργός μετά από μένα να είναι στο έλεος κάθε φωτογράφισης» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Έχουμε δύο προβλήματα» πρόσθεσε ο υπουργός. «Εκείνους που διαφημίζονται με τα χρήματα του ΙΚΑ, δεν πληρώνουν το ΙΚΑ και διαφημίζονται στις τηλεοράσεις και εκείνους οι οποίοι έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη ή καταστρατηγούν το νόμο. Δηλαδή έχω περίπτωση τέτοιου “Ιδρύματος” που έβγαλε μάλιστα και μια επιστολή εναντίον μου και εκφράζει πικρία, περίπου κλαίει, ο οποίος λέει ότι “εγώ την εταιρεία μου την έκλεισα προ ετών, γιατί με ευτελίζετε;”. Κι έχει κάνει θυγατρική, δήθεν καινούργια, με γενικό διευθυντή τον καφετζή του» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.