Στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναβάθμιση του συστήματος των επιδομάτων τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στη Βουλή.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη σχετικά με την προβλεπόμενη από τον νόμο διακοπή των οικογενειακών επιδομάτων και επιδομάτων μητρότητας του ΟΑΕΔ, από 1ης Ιανουαρίου 2015.

«Αναφέρεστε προφανώς σε έναν θεσμό που λειτουργούσε στον ΟΑΕΔ και λειτουργεί μέχρι και φέτος και αφορά τις οικογένειες εργαζομένων που από εισφορές του συνόλου των εργαζομένων και του συνόλου των επιχειρήσεων καταβάλλονταν ως επιδόματα τέκνων. Αυτός ο θεσμός θα εφαρμοστεί μέχρι το 2014 και στη συνέχεια, θα σταματήσει λόγω του ότι δεν συνεχίζουν να καταβάλουν πλέον εισφορές οι εργαζόμενοι από 1ης Ιουλίου 2014, δεν συνεχίζουν να καταβάλουν οι επιχειρήσεις» είπε ο υφυπουργός Εργασίας

Αναγνώρισε ωστόσο ότι «εδώ λοιπόν, υπάρχει προφανώς ανάγκη να υπάρξει μια αναβάθμιση. Θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση του συστήματος των επιδομάτων τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων, προκειμένου να αποτελέσει αυτή η θεσμική παρέμβαση, που ξεκινήσαμε το 2013, τον βασικό πυλώνα στήριξης των οικογενειών που βιώνουν το φάσμα της φτώχειας».

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι πρώτος πυλώνας θα είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που έχει στόχευση την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και ο δεύτερος πυλώνας θα είναι ο θεσμός στήριξης της οικογένειας που ουσιαστικά θα αφορά το 1/3 του πληθυσμού που βιώνει μεν μικρότερα προβλήματα, αλλά είναι και αυτά πολύ σημαντικά.