Τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων του χτεσινού τροχαίου στην Εγνατία Οδό, αλλά και τα συγχαρητήριά του στο ανθρώπινο δυναμικό του τομέα υγείας που έσπευσε άμεσα να αντιμετωπίσει τους τραυματίες, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Να σημειωθεί ότι έξι λεπτά μετά την πρώτη κλήση στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο του συμβάντος το πρώτο ασθενοφόρο, ενώ συνολικά μετείχαν στην επιχείρηση 9 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα. Σημαντική ήταν και η συμβολή του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των Νοσοκομείων Βέροιας, ΑΧΕΠΑ και Γ. Γεννηματά – Αγ. Παύλου, που ξεπέρασε τον εαυτό του προκειμένου να περιθάλψει κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τους τραυματίες. Πολλά μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Γ.Ν. Βέροιας βρέθηκαν στις θέσεις τους πολύ πριν ειδοποιηθούν αφού ενημερώθηκαν από τοπικά μέσα για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στην πρωτοφανή κινητοποίηση μετείχαν ακόμη και γιατροί του ΠΕΔΥ αλλά και συνταξιούχοι γιατροί και τραυματιοφορείς οι οποίοι στελέχωσαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Από την πρώτη στιγμή ομάδα ψυχολόγων και ψυχιάτρων μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο κ. Βορίδης εξήρε τον τρόπο που λειτούργησαν οι Διασώστες και οι Γιατροί του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προσήλθαν με αυταπάρνηση στους τομείς ευθύνης τους εθελοντικά (ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας). «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού περιστατικού και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οφείλω παράλληλα να εκφράσω δημοσίως τα συγχαρητήριά μου στο ανθρώπινο δυναμικό του τομέα Υγείας, το οποίο αντέδρασε άμεσα και ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού και λυπηρού περιστατικού», δήλωσε ο κ Βορίδης.

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ενώ από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, απέστειλε επιστολή προς την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας και του ΕΚΑΒ, με την οποία συγχαίρει το προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση, την υψηλή επιχειρησιακή επάρκεια και τον αλτρουισμό που επέδειξε, στο ατύχημα που συνέβη χθες, στην Εγνατία Οδό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.