«Στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά, για να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή προοπτική και την ανταγωνιστική του θέση», τονίζει σε μήνυμά του για Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2014 ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, προσθέτοντας ότι «σήμερα, η Ελλάδα που περνάει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, μπορεί να σταθεί ξανά όρθια στα πόδια της. Βασικό της στήριγμα είναι η ναυτιλία, ο ναυτιλιακός κλάδος και η ευρύτερη θαλάσσια οικονομία».

Ο δήμαρχος Πειραιά δηλώνει, επίσης, ότι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας για τον δήμο, αλλά και για την πόλη που είναι πρωτοπόρος και ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, έχει ιδιαίτερη αξία, ειδικά φέτος που το λιμάνι του Πειραιά έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διοργανώσει τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο.

«Η ναυτιλία, είναι ο πιο δυναμικός και ανταγωνιστικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Είναι δύναμη ισχύος για την Ελλάδα. Είναι παράγοντας που ενισχύει και ενδυναμώνει τη θέση και τον ρόλο του Πειραιά», υπογραμμίζεται στο μήνυμα του κ. Μώραλη.