Ένα δέντρο ήταν η αφορμή για την νεότερη υποψήφια δήμαρχο της Ελλάδας, την 23χρονη Χρύσα Σαββαΐδου, να εντάξει στο ψηφοδέλτιό της, στο δήμο Βέροιας, την 89χρονη Βασιλική Καραπάνου.

Η ιστορία των δύο γυναικών αρχίζει πριν από 15 χρόνια. Τότε, η 8χρονη Χρύσα έδινε μάχη για να μην κοπεί ένα δέντρο, το οποίο αν κοβόταν, θα μετέτρεπε τον περιβάλλοντα χώρο σε γκαράζ. Εκείνη την περίοδο, η νεότερη σήμερα υποψήφια δήμαρχος με τους «Ενεργούς Πολίτες» έμενε στην ίδια πολυκατοικία με την κυρία Βασιλική Καραπάνου.

Και οι δύο γυναίκες έδιναν τον αγώνα τους για να σώσουν το δέντρο. Η κυρία Βασιλική μάλιστα μιλάει στο newsbeast.gr και εξιστορεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία.

«Μέναμε στην ίδια πολυκατοικία» λέει. Για να συνεχίσει: «Προσπαθούσα να μαζέψω υπογραφές από τις γύρω πολυκατοικίες για να μην κόψουμε το δέντρο. Τα κατάφερα. Μάζεψα 250 υπογραφές και τελικά τα καταφέραμε. Κι αυτός ήταν ο λόγος που με συμπεριέλαβε, εκτιμώ, στο ψηφοδέλτιό της».

Η κυρία Καραπάνου τονίζει επίσης ότι η υποψηφιότητά της είχε καθαρά συμβολικό μήνυμα αφού η κ. Σαββαΐδου ήθελε να δείξει σε όλους ότι οι ηλικιωμένοι, παρά τα γηρατειά τους, είναι ενεργοί πολίτες.