Σημαντικό τμήμα των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στηρίζει τον κ. Μαντούβαλο εξακολουθεί να διαφωνεί με την απόφαση του υποψήφιου δημάρχου να στηρίξει τον κ. Μιχαλολιάκο «κόντρα» στον κ. Μίχα.

Σε συσκέψεις που πραγματοποιούν οι διαφωνούντες εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να υπογράψουν κοινή δήλωση-καταγγελία του κ. Μαντούβαλου και να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, από την πλευρά του, προχώρησε χθες σε μια κίνηση-έκπληξη, ευχαριστώντας μεν τον κ. Καρατζαφέρη για τη στήριξη, αλλά αφήνοντας έμμεσες αιχμές για «παζάρια» και διαπραγμάτευση όταν αναφέρθηκε στον συνυποψήφιό του.

«Θέλω να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, τον κ. Καρατζαφέρη, που χωρίς διαπραγματεύσεις με στήριξε. Θα ήμουν μικρόψυχος εάν δεν ευχαριστούσα και τον Π. Μαντούβαλο για τη στήριξη που παρέχει στον συνδυασμό του Βασ. Μιχαλολιάκου», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, από αυτήν την τοποθέτηση προκύπτει σαφώς το συμπέρασμα ότι στα 24ωρα που πέρασαν, αλλά και η δημόσια δήλωση στήριξης του κ. Μαντούβαλου δεν είναι ικανοί παράγοντες να γεφυρώσουν το χάσμα που χωρίζει τα δύο πρόσωπα και κατά συνέπεια τα στελέχη που τα υποστήριξαν.

Ο κ. Μιχαλολιάκος δείχνει δε να επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μαντούβαλος δεν έδωσε τη στήριξή του χωρίς να αποσπάσει πολιτικά ανταλλάγματα.

Στη Ρηγίλλης, πάντως, επιχειρούν να προσπεράσουν αυτήν την «κόντρα» και το τελευταία 24ωρο προβάλλουν μια εικόνα αισιοδοξίας ότι θα ενωθούν όλοι οι νεοδημοκράτες υπό τον κ. Μιχαλολιάκο και θα κερδίσουν ξανά τον δήμο. Ο κ. Σαμαράς πάντως, ο οποίος -όπως και ο προκάτοχός του κ. Κ. Καραμανλής- απέφευγε τις επαφές με τον κ. Μαντούβαλο, επικρότησε την απόφαση του υποψήφιου δημάρχου κάνοντας λόγο για «παραταξιακή συνείδηση». Αυτή η δήλωση ερμηνεύτηκε από πολλούς ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «άνοιξε» την πόρτα των συνδυασμών της ΝΔ στον Πειραιά για τον κ. Μαντούβαλο…