Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Δ.Σ του ιδρύματος, Καθηγητή-Ακαδημαϊκού Γρηγόριου Σκαλκέα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίσκεψή του, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί το Ίδρυμα, το οποίο αποσκοπεί στην προαγωγή της βιοϊατρικής έρευνας στην Ελλάδα, ενώ μετά την ενημέρωση του από τον κ. Σκαλκέα και τους συνεργάτες του, ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος.

«Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που είναι ένα δημιούργημα του καθηγητή κ. Σκαλκέα, είναι ένα μεγάλο κεκτημένο για τη χώρα γιατί μέσα σε λίγα χρόνια έχει δημιουργηθεί εδώ μια πραγματική κυψέλη έρευνας, βασικής και εφαρμοσμένης. Ένας συνδυασμός κλινικών και ερευνητικών προσπαθειών προς όφελος της κοινωνίας αλλά και προς όφελος της επιστήμης», δήλωσε εν συνεχεία ο κ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, της Βουλής, υποχρέωση εθνική, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, η οποία μας φέρνει στην κορυφή της διεθνούς έρευνας».