Με ανακούφιση άκουσε ο ελληνικός εμπορικός κόσμος τη ρητή διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές τουλάχιστον μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

«Είναι γεγονός ότι η πολιτική αβεβαιότητα πάντα φοβίζει την επιχειρηματικότητα, περισσότερα ακόμα και από την οικονομική αστάθεια», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.  

«Η φημολογία των τελευταίων εβδομάδων περί πρόωρων εκλογών επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την αγορά, ενώ και μόνο η προοπτική μίας εκ νέου προσφυγής στις κάλπες, υπονόμευε την τεράστια προσπάθεια που γίνεται όλη αυτήν την περίοδο, από όλους τους Έλληνες για την έξοδο από την κρίση και την σωτηρία της χώρας μας», τονίζει ο κ. Κορκίδης.

Χαρακτηρίζει «επικίνδυνο ρίσκο» το σενάριο για «εκλογές εξπρές», ρίσκο που θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα μας σε «ακυβερνησία, διακοπή χρηματοδότησης και εθνική πτώχευση».

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών, το μήνυμα όσων ψηφίσαν και όσων δεν ψηφίσαν επιβεβαιώνει ότι τα κόμματα εμφανίζουν μείωση τζίρου και πελατείας, όπως άλλωστε και οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις. Εάν όμως στην περίπτωση του εμπορίου η μείωση του τζίρου οφείλεται στην οικονομική αδυναμία των καταναλωτών, στην περίπτωση των κομμάτων η απροθυμία των μισών περίπου ψηφοφόρων να μετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες, οφείλεται σε συνειδητή επιλογή τους», τονίζει ο κ. Κορκίδης.