Άρωμα Ιανουάριου 2006 είχε η χθεσινή αναφορά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία.

Σημειώνεται πως στις 8 Ιανουαρίου 2006 σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Απογευματινή της Κυριακής» ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης είχε προτείνει sτο πλαίσιο του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τα δικαστήρια να επιδικάζουν αναδρομικά για μισθούς-συντάξεις.

Σε εκείνη του την συνέντευξη ο τέως υπουργός Οικονομικών τόνιζε την ανάγκη προστασίας της δημοσιονομικής διαχείρισης από αποφάσεις των δικαστηρίων, υποστηρίζοντας πως «οι αποφάσεις που αφορούν στα μισθολόγια στο Δημόσιο και οποιασδήποτε αιτήσεως δημόσιας δαπάνης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας (Βουλή και κυβέρνηση)».

Αντίστοιχης ακουστικής μήνυμα εξέπεμψε χθες και ο κ. Χαρδούβελης από το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ. Αναφερόμενος στις αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα, για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική». Με τον τρόπο αυτό άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυτό που λέει ο νόμος και όχι τα δικαστήρια. Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών τελεί εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων.