Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη, ώστε να έρθει τους επόμενους δύο μήνες στη Βουλή, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να κατατεθεί σε θερινό τμήμα της Βουλής, ο κ. Καρύδης αναφέρει: «Δεν είναι διευκρινισμένο αυτό, δεν είναι προαπαιτούμενο, είναι βέβαια μια μνημονιακή μας υποχρέωση».

Σχετικά με την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους αιγιαλούς, ο κ. Καρύδης σχολιάζει: «Το να κάνει κανείς διάφορες φιέστες μικροκομματικές και παραπλανητικές, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, απέναντι σε ένα σχέδιο νόμου, το οποίο δεν υπάρχει, δεν έχει παρουσιαστεί, είναι η μεγαλύτερη ανευθυνότητα και, στην ουσία, αυτό που τροφοδοτεί είναι ο τυχοδιωκτισμός, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Δεν είναι καθόλου υπεύθυνη στάση απέναντι σε θέματα που απασχολούν όλη την κοινωνία, αλλά από την άλλη πιστεύουμε ότι είναι μια καθαρή κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Καρύδης αναφέρει ότι αύριο το απόγευμα θα γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, τον υπουργό Επικρατείας Δ.Σταμάτη και τους συναρμόδιους υπουργούς, «ώστε να δοθεί μια λύση σε φλέγοντα θέματα», όπως «οι φορολογικές ελαφρύνσεις, το πετρέλαιο θέρμανσης, όπου πρέπει να υπάρξουν αλλαγές γιατί δεν απέδωσε μέχρι σήμερα, οι δόσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη για να δοθεί μια πραγματική ανάσα στους μικρομεσαίους και τους επαγγελματίες».

Αναφερόμενος στην κινητικότητα που επικρατεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Καρύδης σημειώνει: «Έχουμε θέσει ως χρόνο τα τέλη Οκτωβρίου να γίνει το ιδρυτικό συνέδριο της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, όπου το προσκλητήριο απευθύνεται εκτός από το ΠΑΣΟΚ, στις δυνάμεις που συγκροτούσαν την Ελιά, στις πολιτικές κινήσεις, τις δυνάμεις και τα κόμματα που κινούνται ιδεολογικά και πολιτικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς… Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο θα συσταθεί και μια εθνική οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο, στο οποίο εκτός από πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς, φιλοδοξούμε, και το προσκλητήριο αυτό είναι ανοικτό και για στελέχη της ζωντανής κοινωνίας, στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τα επιμελητήρια, από τους χώρους του συνδικαλισμού κλπ… Πιστεύουμε ότι μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένας πολιτικός και κοινωνικός χώρος που σήμερα είναι κατακερματισμένος και που πραγματικά για την υπεύθυνη πορεία της χώρας και για τους πολίτες, θα πρέπει αυτός ο χώρος να ανασυγκροτηθεί».