«Οτιδήποτε είναι άμεσο για ελάφρυνση σε σχέση με αυτόν τον φορομπηχτικό μηχανισμό είναι θετικό. Αλλά μιλάμε για την εφαρμογή του. Αυτό που έζησαν φοροτεχνικοί και λογιστές, έπεφτε κλάμα. Το τι μας έχουν πει άνθρωποι, διότι πήγαιναν μικρές επιχειρήσεις με μηδενικά έσοδα ή με ζημιές και τους ρίχνουν 5-6-7.000 φόρο για το παλιό αυτοκίνητο και για το 3άρι στο οποίο ζουν με την οικογένειά τους. Οποιαδήποτε ρητορική προσέγγιση του θέματος των φοροελαφρύνσεων είναι καλό πράγμα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει άμεση εφαρμογή», σημείωσε το πρωί της Τρίτης ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Βούτσης παρατήρησε: «Σέρνουμε όλοι μας ρυθμίσεις των 2-3 τελευταίων ετών και με δυσκολία τις φέρνουμε εις πέρας. Χρειάζονται περισσότερες δόσεις αλλά νομίζω ότι είναι εκτός της ατζέντας της τρόικας».

«Βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη για τον λαό, διελκυστίνδα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και σε Νέα Δημοκρατία, πάνω στο υπαρκτό πολιτικό έδαφος των ενδεχόμενων πολιτικών εξελίξεων αλλά και στο έδαφος του μπλοκαρίσματος που υπάρχει για το θέμα του χρέους. Από εκεί θα εκκινήσει οποιαδήποτε τομή ανασυγκρότησης και ελπίδας για τον τόπο», πρόσθεσε.

«Οι βασικές στρατηγικές αντιλήψεις έχουν ξεκαθαριστεί απολύτως. Από τις περίεργες θέσεις Βενιζέλου ότι το χρέος είναι βιώσιμο, μέχρι την αποδοχή αυτής της στρατηγικής των ολίγων δόσεων και του μικρού ποσοστού, μέχρι αυτό που λέμε εμείς, ότι χωρίς ένα γενναίο κούρεμα, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει άλλη κίνηση. Το θέμα των στρατηγικών έχει εξαντληθεί στη δημόσια συζήτηση», σχολίασε ακόμα ο κ. Βούτσης σε σχέση με την ευρύτερη πολιτική συνεννόηση για το θέμα του χρέους και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή σπρώχνουν το θέμα να πάει για Νοέμβρη – Δεκέμβρη, είναι τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, μιλάνε οι ίδιοι για 600 ακόμα υποχρεώσεις. Η σύγκρουση στα ενδότερα του κυβερνητικού μπλοκ δυσχεραίνει αυτά τα πράγματα».