Ο ΣΥΡΙΖΑ, «χαιρετίζει και στηρίζει το μαζικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής που ξεδιπλώνεται σε όλο το Δημόσιο ενάντια στην προσχηματική αξιολόγηση – προθάλαμο χιλιάδων απολύσεων, καθιέρωσης ατομικού μισθού, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών και δομών» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι η ενωτική και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ έχει οδηγήσει στο μπλοκάρισμα «της αξιολόγησης-σφαγείου» και απειλεί να καταργήσει το νόμο Μητσοτάκη στην πράξη.

Η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απομονωμένη και σε πανικό, αφού ανέστειλε δύο φορές τις ημερομηνίες έναρξης των διαδικασιών για την αξιολόγηση, επιχειρεί τώρα να ποινικοποιήσει την απόφαση για απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, προχωρώντας σε ένα ακόμα αυταρχικό ατόπημα μετά την απόφαση για την απεργία της ΔΕΗ:

Προσφεύγει στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της το 1926.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι:

  • Στηρίζει απερίφραστα και ανεξάρτητα από την δικαστική απόφαση τον αγώνα των εργαζομένων και των συνδικάτων τους για μαζική, συλλογική αποχή από την αξιολόγηση-σφαγείο.
  • Απαιτεί την κατάργηση του νόμου 4250.
  • Απαιτεί το σταμάτημα της εφεδρείας και των απολύσεων.