Έχοντας συνηθίσει τις πολιτικές κόντρες των παραθύρων ή των πολιτικών γραφείων, έκπληξη προκαλεί – εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον – ο καβγάς Γεράσιμου Γιακουμάτου – Νίκου Δένδια για τα γραφεία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Υπουργός Ανάπτυξης ο Νίκος Δένδιας, υφυπουργός ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, από τη συνεργασία των οποίων κρίνεται εν πολλοίς η έξοδος της χώρας από την ύφεση.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή δήλωση του υφυπουργού για την υπόθεση της φορολογικής παράβασης που τον βάρυνε και συνέδεε την ανακίνηση της υπόθεσης από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και σημερινό πολιτικό του προϊστάμενο.

Ο κύριος Δένδιας εκείνο το διάστημα έλεγχε την οικονομική αστυνομία και κατηγορήθηκε ότι έστησε την υπόθεση με τη σύλληψη της συζύγου Γιακουμάτου. Ορισμένοι κύκλοι μάλιστα έκαναν λόγο για πισώπλατα μαχαιρώματα που σχετίζεται με τον πόλεμο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών, όπως σημειώνει το «Πρώτο Θέμα».

Σημειωτέον η Β’ Αθηνών είναι η περιφέρεια στην οποία σκοπεύει να πολιτευτεί ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος μέχρι σήμερα εκλέγεται βουλευτής στην Κέρκυρα.

Η κόντρα πήρε διαστάσεις, ενώ παραλίγο να σημειωθεί πολιτική σύρραξη την περασμένη εβδομάδα. Στο πλαίσιο της πλήρους ανακαίνισης του γραφείου του στην οδό Νίκης, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν μπόρεσε να δεχτεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός ότι θα έπρεπε να εγκατασταθεί σε ένα πολύ μικρό γραφείο, το οποίο στεγάζει τα τελευταία χρόνια τους υπουργούς Ανάπτυξης. Τη στιγμή μάλιστα που το γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού στην πλατεία Κάνιγγος είναι… υπουργικών διαστάσεων. Με βαριά πολυτελή έπιπλα που θυμίζουν εποχές του καλύτερου βρετανικού αριστοκρατικού στυλ, χειροποίητες πολυθρόνες, ξύλινα γραφεία με τεχνοτροπία των αρχών του 20ου αιώνα.

Οι δαπάνες για την αγορά των επίπλων έγιναν την εποχή που υπουργός Ανάπτυξης ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε δημιουργήσει και δικό του υπνοδωμάτιο με μπάνιο στο κτίριο της Κάνιγγος για τις καθημερινές του ανάγκες. Ο κύριος Δένδιας, θέλοντας να αξιοποιήσει τον συγκεκριμένο εξοπλισμό έδωσε εντολή να μεταφερθεί στο γραφείο του στη Νίκης χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Όταν οι άνθρωποι του κυρίου Δένδια έσπευσαν να φορτώσουν τα έπιπλα, υπάλληλοι του υφυπουργού τους ζήτησαν να μην τα βγάλουν εκτός κτιρίου.

«Έχουμε εντολή υπουργού», απάντησαν εκείνοι, για να εισπράξουν την απάντηση:

«Εδώ υπουργός είναι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος!». Υπό την απειλή καβγά, οι άνθρωποι του Νίκου Δένδια μετέφεραν τελικά τον εξοπλισμό, ενώ η σύρραξη αποφεύχθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, προσθέτοντας ένα ακόμα επεισόδιο στην κρίση της σχέσης μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών.