Διαψεύδει τα όσα γράφτηκαν για τεταμένες σχέσεις με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο υπουργός Νίκος Δένδιας.

Ο κύριος Δένδιας με ανακοίνωσή του απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το οποίο αναφέρεται σε καβγά τον δύο αντρών για τα πολυτελή έπιπλα του υπουργείου.

Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, επισημαίνει πως η όποια μεταφορά επίπλων έγινε, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο φιλοξενίας επισκεπτών.

Τι απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, στην απάντησή του σχετικά με το θέμα αναφέρει: «Ουδείς “καβγάς” υπήρξε σχετικά με “μεταφορά πολυτελών επίπλων” στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Δένδια, με οιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα, ούτε φυσικά με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Αυτό το οποίο στην πραγματικότητα συνέβη – και θα μπορούσε να το πληροφορηθεί η εφημερίδα με ένα τηλεφώνημα – ήταν η μεταφορά ολιγάριθμου αριθμού απλών επίπλων, που ουδεμία σχέση έχουν με “πολυτέλεια”, από κλειστό και μη χρησιμοποιούμενο γραφείο στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (στην πλατεία Κάνιγγος), στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην οδό Νίκης. Ο λόγος ήταν η αντικατάσταση κατεστραμμένων επίπλων, χωρίς να χρειασθεί να αγορασθούν καινούρια, ενόψει της επίσκεψης του Επιτρόπου κ. Χαν, του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ και της Διοίκησης μεγάλης επενδυτικής τράπεζας της Κίνας, στο γραφείο του υπουργού» καταλήγει η ανακοίνωση.